Gyógytorna

Gyógytorna

A gyógytorna, más néven fizioterápia, gyógyító céllal alkalmazott mozgásterápia, mely a mechanikus energiát használja fel a gyógyítás során. A gyógytorna az egyik legősibb terápiás ág, melyet a megelőzésben, a gyógyításban, valamint a rehabilitációban és a rekreációban egyaránt alkalmaznak. Célja egészségmegőrzés, megelőző, gyógyító és helyreállító hatás gyakorlása az egyes szervek működésére és az egész szervezetre. Nagyon fontos szerepet játszik a műtétek, balesetek és sportsérülések utáni rehabilitációs időszakban. Rendszeres alkalmazása erősíti az izmokat, biztosítva az ízületek stabilitását. Pontos vizsgálat alapján összeállított terápiás célú mozgásgyakorlatokból és speciális fogásokból áll.

A kezelés menete

Az első alkalommal a gyógytornász alaposan kikérdezi a pácienst, majd megvizsgálja a fájdalmas testrészt, aminek célja a panaszok és okok feltárása. Ezt követően a vizsgálatnak megfelelően meghatározza a kezelési célokat és azokat a lehetőségeket, melyekkel a probléma orvosolható. Ezután kerül sor a fizioterápiára, melynek során leggyakrabban izomerősítő, nyújtó, ízületi mozgásterjedelem javítására szolgáló mobilizáló, tartáskorrekciós, funkcionális, egyensúlyt, és koordinációt fejlesztő gyakorlatokat alkalmaz a gyógytornász. Ezen felül a problémából adódóan speciális kezelést, masszázst is használhat a fájdalom csillapítására és a hatékonyság növelésére. A kezelések holisztikusan fejtik ki hatásukat a teljes testre és direkt módon hatnak a fájdalmas vagy problémás területre. Ennek következtében az újra megerősödik, visszanyeri eredeti funkcióját, és visszaadja a páciensnek az ideális életmódot. A gyakorlatok végzése közben a test többi részét egyaránt meg kell mozgatni, korrigálni kell, amivel javul a kedélyállapot, erősödik az állóképesség is.

Általános ajánlás

Szalonunk új szolgáltatását igenybe véve a páciensek a kezelések alatt megtanulhatják, hogy saját maguk mit tehetnek panaszaik csökkentése, megszüntetése érdekében. Az általános tévhittel szemben a gyógytornászt nem csak akkor kell felkeresni ha valami történt, vagy már fáj. A megelőzés ugyanolyan fontos, ezért ajánljuk a masszázzsal való rendszeres kombinálást, amikor az ellazított izmokat nyújtó gyakorlatokkal tesszük ellenállóbbá. A szalonunkban igénybe vehető  összes szolgáltatással kombinálható és a folyamatosság fenntartásának megkönnyítésének érdekében kedvezményes bérlet konstrukciókban is elérhető a gyógytorna szolgáltatás. Kolléganőnk áll szíves rendelkezésünkre és akár már a telefonos bejelentkezés során is segítséget nyújt a megfelelő időtartamú kezelés kiválasztásához.